Постижения и награди


Децата от Златарица спечелиха футболния турнир в Търново на 27 октомври 2008
Учениците от СОУ "Св. св. Кирил и Методий" спечелиха третото издание   на футболния турнир за купа “M&BM”, организиран от Асоциацията на   българските футболисти, със съдействието на Зоналния съвет на БФС във   Велико Търново.
За футболист №1 на турнира бе избран Златомир Гавазов от СОУ "Св. св.   Кирил и Методий", за най-добър защитник единственото момиче Михаела   Юмерова от СОУ "Св. св. Кирил и Методий", а за най-добър треньор беше   посочен наставникът на победителите от СОУ "Св. св. Кирил и Методий" –  Кирил Колев.


Една моя изява в света на Сергей Есенин

През един пролетен ден на месец април, госпожа Бакалова ни покани за участие в литературните четения посветени на 110 годишнина от рождението на Сергей Есенин.Всички приехме с голям  ентусиазъм но впоследствие останахме само аз и моята съученичка Фиданка Участвах с цел да науча повече за руската литература и за нейните автори. Госпожата ни раздаде материали и аз си избрах стихотворението‘’Зелёная причёскa’’, то ми направи най-голямо впечатление и за това реших да се представя с него. Настъпи деня в който трябваше да участваме. Бяхме много притеснени, защото това щеше да ни бъде първата изява в такова мероприятие. С интерес слушах изявите на другите участници. Справиха се много добре. Дойде и нашия ред, не мога да преценя как сме се справили, това могат да кажат другите участници. Присъстваха много гости, почитатели и хора интересуващи се от руската литература. След като представянето на всичките участници приключи, разгледахме малкия кът които беше посветен на животът и творбите на Сергей Есенин. Участието ни даде стимул да се включваме и в други такива събития. От тези четения разбрах, че Сергей Есенин и другите творци на руската литература няма да бъдат забравени от поколения наред.
Техните идеи и естетически идеали ще бъдат винаги актуални и възпитателни.

Мирослава Маринова от 10 клас



условия
© 2010 СОУ "Св. св. Кирил и Методий" гр.Златарица
за сайта